Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή προ των Φώτων και παραμονή της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, 5 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος αφενός στην κατά Μάρκον Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής και αφετέρου στη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Θείας Επιφανείας του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, τόνισε την ανάγκη της προσωπικής αλλαγής και του ανακαινισμού του καθενός μας, ώστε, απαλλαγμένοι από την αμαρτία και την πτώση μας και οπλισμένοι με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, να κερδίσουμε την αιωνιότητα και τη σωτηρία μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ναού για τη φιλοξενία, αλλά και και τον πιστό λαό του Θεού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου για τη συμμετοχή τους όλες αυτές τις ημέρες στις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157712542692988]