Δελτίο Τύπου
Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, μνήμη του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Τρύφωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης.
Πρόκειται για τον τόπο που εδώ και έναν αιώνα τιμάται ο Άγιος από τους λαχανοκαλλιεργητές που υπήρχαν και υπάρχουν, έστω και λίγοι σήμερα, στην περιοχή των λαχανόκηπων στα όρια των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και πως το όνομα του συνδέθηκε με τους αγρότες και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γη, καθώς τιμάται ως προστάτης τους.
Επίσης τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού, ανέγνωσε τις ειδικές ευχές του Αγίου Τρύφωνος υπέρ ευφορίας των καρπών της γης και καιρών ειρηνικών και ευλόγησε το κόλλυβό του, τέλεσε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους λαχανοκαλλιεργητές, αρτοκλασία για το σύλλογο λαχανοκαλλιεργητών “Ο Άγιος Τρύφων” και έκοψε τη βασιλόπιτα για το νέο έτος.
Εκκλησιάστηκαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου και πλήθος κόσμου.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157661901476243]