ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-11-14
Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Ευκαρπία.
Ο Σεβασμιώτατος φωτίζοντας το πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου μεταξύ των άλλων υπογράμμισε και τα εξής: «Σήμερα, η Αγία μας Εκκλησία συναντά το πρόσωπο ενός μεγάλου ιεράρχη. Μεγάλωσε στην Αντιόχεια, ορφανός από πατέρα, αλλά η ευσέβεια της μητέρας του, της Αγίας Ανθούσας, είναι αυτή που τον εισήγαγε στην ζωή της Εκκλησίας μας. Τα χαρίσματά του θα αναδειχθούν και μέσα στη χάρη του Θεού , θα γίνει ένας σπουδαίος άνδρας για την εποχή του. Η μάθηση και η γνώση στολισμένη με την αρετή και το ήθος, θα τον κάνει ξεχωριστό. Κύριο μέλημα του Αγίου Ιωάννου ήταν η διακονία των αναγκεμένων και των αδυνάτων. Όμως, πρέπει να μνημονεύσουμε το όνομά του για έναν ξεχωριστό λόγο. Η Θεία Λειτουργία που τελείται κάθε Κυριακή και κάθε γιορτή είναι κείμενο δικό του, και όσοι έχουμε την τιμή να την υπηρετούμε είτε ως κληρικοί είτε ως λαϊκοί πρέπει να δοξάζουμε τον Θεό γι ‘αυτή τη μεγάλη δωρεά»… «Γιατί, οι άνθρωποι μέσα από τη Θεία Λειτουργία γίνονται φωτοφόροι για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να μεταδώσουν τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. Γι’ αυτό η Εκκλησία δεν έπαψε ποτέ να τελεί αυτή τη Λειτουργία ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της».
Ο Σεβασμιώτατος κατέκλεισε το λόγο του με τη προτροπή: «Ας μας οδηγεί ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στην διακονία της αγάπης και στη συμμετοχή στη Θεία Ευχαριστία».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα τη χειροτονία σε διάκονο ενός από τους συνεργάτες του Ιερού Ναού.
Εκ του γραφείου τύπου
Της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid ng_gallery=136]