ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα Μετέωρα της Πολίχνης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τελέστηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, καθώς και η χειροτονία σε διάκονο του κ. Ηλία Τατούση.

Από τη σκηνή της Υπαπαντής αφορμήθηκε ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, υπογραμμίζοντας την εγκαρτέρηση στην προσμονή του θεοδόχου Συμεών. Εύλογα εγείρεται η απορία : «Άραγε περιμένουμε Κάποιον στη ζωή μας;» έθεσε το ερώτημα – προβληματισμό ο Σεβασμιώτατος.  Αποκαρδιωτική η απάντηση και η πραγματικότητα ακόμα πιο αποκαρδιωτική: Αρνούμαστε τη σχέση και την κοινωνία των ανθρώπων. Συναντιόμαστε μόνον με τον εαυτό μας. Εγωκεντρικά και αυτάρεσκα κινούμαστε πέριξ του εαυτού μας. Για τούτο και αδυνατούμε να ανταμώσουμε τον αδελφό μας και το Θεό».

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος απευθύνθηκε  στον υποδιάκονο,ο οποίος, εκ  της τάξεως των εγγάμων, έλκει την καταγωγή του από την Καστοριά και υπήρξε πνευματικό παιδί του μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς κυρού Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το χρυσό σταυρό του Γέροντος Μητροπολίτη Διονυσίου  στον κ.Αντώνιο Λέφκα τιμώντας τον για την δεκαετή προσφορά του στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, καθώς διετέλεσε Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου της Μητροπόλεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως