Γυναικεία Χορωδία Ι.Μ.Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος»

 Η Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συστήθηκε το 2001. Συμμετέχουν σε αυτήν 48 κυρίες και φοιτήτριες. Έχει πάρει μέρος σε πλήθος  πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Φεβρουάριο του 2013, διοργάνωσε εκδήλωση για το Φιλανθρωπικό Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου του Β΄. 

Από το 2013 έως και σήμερα, παρουσίασε πλήθος εκδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη, όπως στην Αστική Σχολή του Γαλατά, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Πέραν και στα Ομογενειακά Σχολεία της Πόλης με την Υψηλή Παρουσία πάντοτε  της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Τον Αύγουστο του 2014, πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου και τον Αύγουστο του 2018, παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγριδίων, παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Τον Οκτώβριο του 2014, συνδιοργάνωσε  εορταστική εκδήλωση, μαζί με τη διεθνούς φήμης Σερβική χορωδία Branko, προς τιμήν του Πατριάρχου των Σέρβων κ. Ειρηναίου , ενώ το  Νοέμβριο του 2018, συνδιοργάνωσε Συναυλία με τη Σερβική Χορωδία, με τίτλο «Ειρήνης Ωδές».

Ύστερα από προσωπική πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου του Β΄, η χορωδία μας τραγούδησε για τον Προκαθήμενο, το Νοέμβριο του 2015. 

Το Μάιο του 2016, έλαβε μέρος στη συνδιοργανωθείσα Ελληνο- Τουρκική Συναυλία στη Σμύρνη και στη Μενεμένη παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Το Φεβρουάριο του 2017, καλεσμένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσίασε Συναυλία στις Βρυξέλλες. 

Τον Ιούνιο του 2017, κατόπιν πρόσκλησης, συμμετείχε σε Συναυλία στο Πανεπιστήμιο Bahçeşehir στην Κωνσταντινούπολη. 

Το Νοέμβριο του 2017, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε Συναυλία με τη Φοιτητική Χορωδία του Πανεπιστημίου  Bahçeşehir της Κωνσταντινούπολης.

Τον Ιούνιο του 2019, διοργάνωσε συναυλία στη Θεσσαλονίκη με τη δημοφιλή καλλιτέχνιδα Ντιλέκ Κοτς με τίτλο «όταν η ποίηση συναντά τη μουσική».

Τον Ιούνιο του 2019, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης της Χορωδίας Branko, στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Νις της Σερβίας , στο οποίο συμμετείχαν 19 χορωδίες  από 11 χώρες. 

Το Νοέμβριο του 2019, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε Συναυλία με τις διακεκριμένες μελωδούς, Ντιλέκ Κοτς και Αρετή Κετιμέ.

Τον Ιανουάριο του 2020 πραγματοποίησε Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία στο Ζωγράφειο Λύκειο με την Υψηλή Παρουσία  της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και παρουσίασε Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στην Πρίγκηπο.

Τον Αύγουστο του 2021, πραγματοποίησε Συναυλία για τα 60 χρόνια Ιεροσύνης και τα 30 χρόνια Πατριαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην περιοχή Σπηλιά Αγριδίων της Ίμβρου με τη συμμετοχή της δημοφιλούς καλλιτέχνιδος Ντιλέκ Κοτς,  παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου και του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄.

Τον Απρίλιο του 2022, πραγματοποίησε Συναυλία στην ιστορική Κοινότητα του Μεγάλου Ρεύματος στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν του Πατριάρχη και παρουσίασε Πασχαλινή Γιορτή στην Πρίγκηπο.

Χοράρχης:  η κυρία Χαραλαμπίδου Μαρία, καθηγήτρια φιλόλογος με Μάστερ (MSc) στην Ειδική Εκπαίδευση

 

 

 

 


ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ

[su_tabs active=”3″][su_tab title=”ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ”] oikoumenikos-cover [wolf_jplayer_playlist id=”1″] [/su_tab] [su_tab  title=”ΑΠ’ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”] ap-to-perivoli-tis-paradosis [wolf_jplayer_playlist id=”2″] [/su_tab] [su_tab title=”ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕΛΩΔΙΕΣ”]

[wolf_jplayer_playlist id=”3″]   [/su_tab] [/su_tabs]