ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου τελέστηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Επιχωρίου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στον ίδιο Ναό τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ο Άγιος Αργολίδος κ. Νεκτάριος προσκόμισε απότμημα λειψάνου της Αγίας Γαλήνης.

Ο Σεβασμιώτατος  κ. Νεκτάριος, στο κήρυγμά του, υπογράμμισε την αξία της προσωπικής ελευθερίας την οποία απόλυτα σέβεται ο Άγιος Θεός.  Το ερώτημα του Κυρίου: «θέλεις υγιής γενέσθαι;» υποδηλώνει τον σεβασμό του Χριστού στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Η ασθένεια στην Παλαιά Διαθήκη ισοδυναμεί με απόρριψη του Θεού  λόγω της αμαρτίας του. Για τους ανθρώπους της εποχής ο παράλυτος δεν είναι άρρωστος, είναι νεκρός. Ο Κύριος του χαρίζει την υγεία και έτσι τον αποκαθιστά ως μέλος της κοινωνίας. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν τις ατέλειες και τις παραξενιές. Αντίθετα η αγάπη του Θεού δεν έχει όρια: «δια σε άνθρωπος γέγονα».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρναβας ευχαρίστησε τον άγιο Αργολίδος για το χαριτόβρυτο λείψανο της Αγίας Γαλήνης που εκόμισε, σφυρηλατώντας έτσι την πνευματική συγγένεια ανάμεσα στις δυο Μητροπόλεις.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως