ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣτον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους τελέστηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης, αφορμώμενος από το αποστολικό ανάγνωσμα, πρόβαλε την αξία της πνευματικής τροφοδοσίας του λαού του Θεού: «Οι κληρικοί έχουν αποστολή να προσφέρουν στους πιστούς το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Έχουν αποστολή να προσφέρουν τη συμφιλίωση με το Θεό».

Παρών στη Θεία Λειτουργία ήταν ο  κ. Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Ελλάδας.

Ας σημειωθεί ότι η  Βυζαντινή Παιδική και Νεανική  Χορωδία « Ειρμός» απέδωσε μελωδικότατα τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος  πρόσφερε το Χρυσό Σταυρό τιμητικά σε δυο  επιτρόπους – διακόνους του Ιερού Ναού,  τον κ. Μανουσάκη και την κ. Γεροντίδου.

Με την τέλεση του μνημοσύνου « των υπέρ της πίστεως και της πατρίδος τελειωθέντων εν τω Πόντω αδελφών» μας επισφραγίστηκε η τιμή στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ι. Μητροπόλεως