ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κατασκήνωση της Μητρόπολης «Ευλογημένο καταφύγιο» στο βουνό Μπέλλες, στη Μακρυνίτσα  Σερρών επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 και χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον υπαίθριο Ιερό Ναό μέσα στο δάσος.

Στην Κατασκήνωση, η οποία φέρει το όνομα «50 χρόνια προσφοράς, 50 χρόνια διακονίας» φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο 94 αγόρια Δημοτικού, ενώ 30 στελέχη της Τοπικής Εκκλησίας διακονούν το ιερό έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών.
Ο π.Κωνσταντίνος Κάβελας είναι αρχηγός αυτής της περιόδου, τη γενική ευθύνη της λειτουργίας και του συντονισμού όλων των Κατασκηνωτικών Περιόδων έχει ο πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Μίλκας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας απευθυνόμενος στους μικρούς κατασκηνωτές και στα στελέχη εξέφρασε δια πολλών την ευαρέσκειά του για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης και υπενθύμισε για μία ακόμη φορά την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της Μητρόπολης, αφορμώμενος από το όνομα της κατασκήνωσης «50 χρόνια προσφοράς και διακονίας». «Πραγματικά, υπογράμμισε ο Επίσκοπος, η ζωή της Εκκλησίας είναι ζωή προσφοράς και διακονίας. Με άξονες τα ρήματα προσφέρω και διακονώ μέσα  στους αιώνες πορεύονται οι διάκονοι της Εκκλησίας έχοντας ως μοναδικό όραμα τη δόξα Της».

Στη συνέχεια, ο Ποιμενάρχης πρόσφερε στα παιδιά από ένα αναμνηστικό ενθύμιο, ενώ την ώρα της έπαρσης της σημαίας, παρουσίασε ενώπιον όλων των κατασκηνωτών τη σημαία-σύμβολο στην οποία αποτυπώνονται τα 50 χρόνια διακονίας στο χώρο της Κατασκήνωσης.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως