ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας ιερούργησε,  την Κυριακή   10 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, διηγήθηκε το θαύμα στην πόλη Ναΐν: τη συνάντηση του Κυρίου με την πένθιμη πομπή, τη συνομιλία Του με την πονεμένη μητέρα, έχει χάσει το μονάκριβο παιδί της και το προέπεμπε στην τελευταία κατοικία του. Ο Κύριος απευθύνεται στη μητέρα με τούτα τα λόγια: «μη κλαίε». Στη συνέχεια, απευθύνεται στο νεκρό: «Νεανίσκε σοί λέγω εγέρθητι». Σήμερα το Ευαγγέλιο, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, αποτυπώνει δυο πορείες: στην πρώτη, που εισέρχεται στην πόλη, ηγείται ο Κύριος, Τον πλαισιώνουν οι μαθητές Του. Στη δεύτερη πορεία, που εξέρχεται της πόλης, κυριαρχεί ο θάνατος, η θλίψη, η φθορά. Στη συνάντηση αυτή  αναμετριέται η ζωή με το θάνατο και νικά…. η Ζωή!

Ο Χριστός με το θαύμα βεβαιώνει την ανάστασή μας και την κατάργηση του κράτους του θανάτου. Η Ανάσταση είναι το μέλλον της ιστορίας. Τη φθορά και το θάνατο θα τα νικά πάντα η ζωή! Θα νικά πάντα ο Χριστός: «Εξήλθε νικών και ίνα νικήση». Αυτός που ακούει και πιστεύει στα λόγια του Χριστού, θα ζει παντοτινά!!».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κιζιρίδης εκ μέρους των πατέρων της Μητροπόλεως, αλλά και του πιστού λαού, ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα 17 έτη από την εις Αρχιερέα εκλογή του, μακροημέρευση και ενίσχυση από το Θεό για τη συνέχιση της ευκλεούς ποιμαντικής διακονίας του.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Τελίδης πρόσφερε στο Σεβασμιώτατο μία δερματόδετη έκδοση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών και το Ημερολόγιο του Ιερού Ναού, ενώ ο χορός των ιεροψαλτών έψαλε το πολυχρόνιον.

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157720042052515]