Δελτίο Τύπου
Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, προεόρτια της Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής 
Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης. 
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του Ιερού Ναού, π. Γεωργίου Παπαδόπουλου.
Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο, στην μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως, εορτής του φωτός όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ προέτρεψε τον νέο πρεσβύτερο να διακονεί και να υπηρετεί με πίστη, προσευχή και νηστεία τον λαό του Θεού και ιδιαιτέρως τους αναγκεμένους αδελφούς μας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες που ήρθαν να συμπροσευχηθούν στην χαρά του π. Γεωργίου με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Πατσάνη, τους ιεροψάλτες που λάμπρυναν τους δύο χορούς, τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρο των Δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και τον πιστό λαό του Θεού, παρουσίασε την ομάδα νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης με επικεφαλής τον π. Χριστοφόρο Στάμα, που βρίσκονται στην Μητρόπολή μας στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής “CΟΣΜΟΣ” μεταξύ των δύο Μητροπόλεων.
Τον νέο εφημέριο ο Σεβασμιώτατος θα τον τοποθετήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157696704986922]