Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά και γεραίρει τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως Θεσσαλονίκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διαβατών.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο και τη θυσία του τιμώμενου και λαοφιλούς Αγίου Δημητρίου για του Χριστού την πίστη την αγία καθώς και στη μεσιτεία και βοήθειά του στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Τουρκικό ζυγό, ύστερα από σχεδόν πέντε αιώνες σκλαβιάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως καθώς και τον πιστό λαό του Θεού που προσήλθε για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου. Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν επίσης ο Ευρωβουλευτής κ. Στυλιανός Κυμπουρόπουλος και εκπρόσωποι του Δήμου Δέλτα

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157716631247796]