ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γράφει: Μαρία Χαραλαμπίδου
Στο νεόδμητο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας ιερούργησε, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην ονοματοδοσία του νέου Ιερού Παρεκκλησίου: «Η νοσταλγία μας για τον Παράδεισο γεννά μέσα μας την αγάπη για το πράσινο, για την βλάστηση. Για τούτο το λόγο επιλέχθηκε η τιμή στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα της οποίας η ιερή Εικόνα αποκαλύφθηκε μέσα στις μυρτιές».
Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος απέδωσε τα μηνύματα της Ευαγγελικής Περικοπής επισημαίνοντας ότι ο λόγος του Χριστού στον Πέτρο «ἀπό τοῦ νῦν ἀνθρώπους ἔσῃ ζωγρῶν» ορίζει με σαφήνεια την κλήση για ιεραποστολή».
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ.Δημήτρης Ασλανίδης , ο Βουλευτής κ.Θεόδωρος Καράογλου, ο δωρητής κ.Σταύρος Ανδρεάδης με την οικογένειά του, καθώς και πιστοί που εξέλαβαν ως ιδιαίτερη ευλογία την ανέγερση του νέου Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως