ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ιερούργησε, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης, ο π. Ιωάννης Καραγιάννης, ο π. Δημήτριος Πιττάκης, ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης, ο διάκονος π. Γεώργιος Αντωνιάδης, ενώ στο ιερό αναλόγιο απέδωσαν μελωδικότατα τους ιερούς ύμνους οι διάκονοι π. Χρήστος Καρακούδης και π. Ελευθέριος Αμισηνόπουλος.

Στη Θεία Λειτουργία  συμμετείχαν ο  κ. Σωματάρχης, μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου,  διευθυντές των Κλινικών, καθώς και  ιατροί και νοσηλευτές.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη θυσιαστική προσφορά του τον καιρό της πανδημίας και όχι μόνον, αναφέρθηκε στην κενωτική αγάπη του Ιατρού και Επισκόπου Αγίου Λουκά, ο οποίος με το παράδειγμά του αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους που λαχταρούν να αγαπήσουν το Θεό και να διακονήσουν τον συνάνθρωπο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απένειμε ως τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, τον αργυρό σταυρό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, στον απερχόμενο διευθυντή του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Υποστράτηγο ε.α. Μιχαήλ Ιωσηφίδη καθώς και στον νυν διευθυντή Ταξίαρχο Γεώργιο Γκούβα για την εν γένει προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία. Επίσης χειροθέτησε αναγνώστη τον Υποδιευθυντή του Νοσοκομείου Ταξίαρχο Βασίλειο Κατζικά. 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157719341507004]