Δελτίο Τύπου
Την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον αρχιερατικό εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στην ιερά μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Χορτιάτη, προς τιμή της αγίας Ολυμπιάδος της οποίας το όνομα φέρει η Ομάδα Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε για την αγία Ολυμπιάδα αφορμώμενος από τον υμνολογικό στίχο «εδείχθης εργάτης των εντολών του Θεού» ότι η λέξη εργάτης φανερώνει δουλειά, κόπο πολύ, καταστάσεις που προσιδιάζουν περισσότερο στο ανδρικό φύλο. Το σθένος όμως και η θέληση της αγίας κατάργησαν την αδυναμία του φύλου και την οδήγησαν σε παλαίσματα ασκητικά ισάξια με αυτά των ανδρών.
Η Διακόνισσα Ολυμπιάδα συνέχισε ο Σεβασμιώτατος σύμφωνα με τον αρχαίο θεσμό των διακονισσών εξύψωσε το διακονικό ήθος της εκκλησίας. Όσοι καταγράφουν την αγία ζωή της μαρτυρούν ότι εγκατέλειψε τα υπάρχοντά της και ηγούνταν ομάδας γυναικών των οποίων το κύριο έργο αποτελούσε η διακονία των ελαχίστων αδελφών του Χριστού.
Υπήρξε συνέκδημος και συνοδοιπόρος του Χρυσορρήμονος Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Παρέμεινε εργάτης του Θεού ακόμη και την ώρα του πειρασμού, του διωγμού και της εξορίας του αγίου πνευματικού της πατρός.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στις κυρίες- μέλη της Ομάδας Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως είπε: « ευλογώ τα πρόσωπά σας και τα πρόσωπα των οικείων σας, γιατί βαδίζετε στα ίχνη της αγίας και διακονείτε στα έργα αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε να είστε συνοδοιπόροι του Επισκόπου στα έργα της αγάπης. Εύχομαι η Αγία Ολυμπιάδα, η Διακόνισσα και Μοναχή να είναι το πρότυπο όλων μας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και να γίνεται φως κι ελπίδα ανάστασης».
Εκ του Γραφείου Τύπου
[justified_image_grid ng_gallery=58]