Δελτίο τύπου

Την Κυριακή  5 Αυγούστου 2018, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής  ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας  χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον   Ιερό Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Κορδελιό. Μια πλειάδα κληρικών περιστοίχισε το Σεβασμιώτατο και προσέδωσε  στον εορτασμό του ιερού γεγονότος της Θεοφανείας, ιδιαίτερη τιμή.

Ο Σεβασμιώτατος κ Βαρνάβας, με το χρωστήρα της πατερικής σοφίας,  φιλοτέχνησε τη σκηνή της μεταμορφώσεως του Κυρίου, φώτισε τα πρόσωπα των τριών μαθητών, υπογράμμισε την επιθυμία τους να μείνουν για πάντα εκεί, «εν τω φωτί της δόξης τού προσώπου Του» και αποκάλυψε τις προϋποθέσεις για τη βίωση της μετοχής στο Θαβώρειο  φως.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε με εγκαρδιότητα το εκκλησίασμα απευθύνθηκε στην ομάδα των εξ Αμερικής Νέων οι οποίοι, υπό την ηγεσία του π. Χριστοφόρου, φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Cosmos» και τους ευχήθηκε καλή επιστροφή!  

Την ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ευόσμου –Κορδελιού κ. Πέτρος Σούλας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157699876088725]