ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

«ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΤΙΝΗΣ,

ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΡΑΣΜΙΟΣ ΠΑΝΔΟΧΕΥΣ»

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συμπράττουσα με τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μετεώρων εξέδωσε ένα αφιερωματικό λεύκωμα στη μνήμη του μακαριστού π.Δημητρίου Μποτίνη, ο οποίος σφράγισε με την πολύπλευρη διακονία του και την πηγαία αρετή της ταπεινοφροσύνης  του την εκκλησιαστική ζωή στη Μητρόπολή μας.

Το λεύκωμα, το οποίο επιμελήθηκε με αρτιότητα  και καλαισθησία ο π.Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, παρουσιάζει με τρόπο εναργή τους βασικούς σταθμούς της ζωής του αοιδίμου π.Δημητρίου: τις χειροτονίες του, το γάμο του με την πρεσβυτέρα Σπυριδούλα, τις εκκλησιαστικές αποστολές, τη μέριμνά του «υπέρ πασών των Εκκλησιών».

Στο πόνημα σταχυολογούνται επιστολές εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων, όπως του  Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου, Αρχιερέων, Ιερέων και Γεροντισσών που γνώρισαν εκ του σύνεγγυς τον π.Δημήτριο και γεύτηκαν τους καρπούς της διακονίας του.

Ο αγαπητός σε όλους μας π.Δημήτριος Μποτίνης «ευάρεστος τω Θεώ γενόμενος ήγαπήθη και ζών μεταξύ αμαρτωλών μετετέθη- ηρπάγη..», σημειώνει οξυδερκώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας και ερμηνεύοντας το «σημείον» να λάβει ο πατήρ το κάλεσμα για τη Βασιλεία των ουρανών την ημέρα της πανηγύρεως του Ιερού Ναού του συμπληρώνει «μας ενισχύει το «σημείον» που με την κίνησή του έστειλε ο ουρανός. Γιατί, το να χτυπήσουν οι καμπάνες του Πανηγυρίζοντος Ναού όπου διακονούσε, για να αναγγείλουν την Μετάσταση του αγίου Ιωάννου Θεολόγου και ταυτόχρονα την κοίμηση του π.Δημητρίου μόνον τυχαίο δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε. Πιστεύουμε ότι ο Άγιος Θεολόγος και Ευαγγελιστής παρέλαβε την ψυχή του, για να τη μεταφέρει στο θρόνο του Θεού και να στεφανωθεί εκεί «με το διάδημα του  κάλλους εκ χειρός Κυρίου» (Σοφ.Σειράχ5,16.)

Χριστός ανέστη, πάτερ Δημήτριε!

Τα έσοδα του αφιερωματικού λευκώματος θα διατεθούν για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Μ.Χ

για το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως