ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως αφουγκραζόμενη τις ποιμαντικές  ανάγκες των πιστών  και ανταποκρινόμενη  στο αίτημα των πατέρων για καθοδήγηση διοργάνωσε, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, διαδικτυακή ιερατική Σύναξη με εισηγητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π.Βασίλειο Καλλιακμάνη και θέμα:  “Η ασκητική της πανδημίας”.

Ο π.Βασίλειος, αρχικά, μνημόνευσε, επικαλούμενος ιστορικές μαρτυρίες, τα είδη των πανδημιών που έπληξαν την ανθρωπότητα. Στη συνέχεια, παρουσίασε αναλυτικά  το «ανάγλυφο» της ποιμαντικής δράσης της Εκκλησίας, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις ιδιαιτέρες υγειονομικές  συνθήκες και υπογράμμισε, με επιχειρήματα αντλημένα από την αγία Γραφή και την ιερά παράδοση της Εκκλησίας, τις δυνατότητες  ποιμαντικής δράσης που αναδεικνύονται και εφαρμόζονται.

Μετά την εισήγηση, ακολούθησαν οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων κληρικών.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για τη διεξοδική και εμβριθή ανάπτυξη του θέματος, επεσήμανε ότι « η Εκκλησία πορεύεται πάντα σε έναν κόσμο άφιλο  και αφιλόξενο. Θα συνεχίσει όμως να ασκείται, να ιερουργεί, να συγχωρεί, να μεταδίδει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου με μοναδικό σκοπό να προσφέρει στους ανθρώπους τη σωτηρία».  

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157717287038258]