Δελτίο Τύπου

Με τη χάρη του Θεού και την ευχή του Σεβασμιωτάτουποιμενάρχου μας, ολοκληρώθηκε η Δ’ κατασκηνωτική περίοδος αγοριών, στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως μας, στο Ποσείδι  Χαλκιδικής, από την 22α έως την 29η Ιουλίου 2022.Τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής, από την αρχή έγινε προσπάθεια να έλθουν οι κατασκηνωτές σε επαφή με βασικές έννοιες της Ορθόδοξης Πίστης και λειτουργικής ζωής. Για αυτό το σκοπό έγινε προσπάθεια και  κατέστη δυνατή μία διαδραστική συμμετοχική διαδικασία.

Επιπροσθέτως με αφορμή τα 100 έτη από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι κατασκηνωτές ταξίδεψαν μέσα από τις ομάδες τους στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ρωμιοσύνης. Άλλωστε τίτλος της περιόδου ήταν ο κοινός τίτλος «Μικρά Ασία Χαίρε». Προς τούτο κάθε ομάδα έφερε το όνομα από μία περιοχή της Μικράς Ασίας, Καππαδοκίας, Πόντου και Ανατολικής Θράκης.

1η ομάδα Σμύρνη

2η ομάδα Καισάρεια

3η ομάδα Ραιδεστός

4η ομάδα Πέργαμος

5η ομάδα Σινώπη

6η ομάδα Ικόνιο

7η ομάδα Αϊβαλί

8η ομάδα Πάφρα

 

Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι ήρθαν σε επαφή με έννοιες και γεγονότα τα οποία εξ αιτίας της λήθης που χαρακτηρίζει την εποχής μας, αγνοούσαν. Έμαθαν για τους Αγίους Εθνοΐερομάρτυρες Χρυσόστομο Σμύρνης, Γρηγόριο Κυδωνιών, Αμβρόσιο Μοσχονησίων, Προκόπιο Ικονίου, Ευθύμιο Ζήλων-Πάφρας και για όλους όσοι πότισαν με το αίμα του μαρτυρίου τους τη Μικρασιατική γη.

Ζύμωσαν αρτοκλασία υπερ υγείας των ίδιων αλλά και των οικείων τους. Έψαλαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, έπαιξαν παιγνίδια τόσο ψυχαγωγικά όσο και επιμορφωτικά. Απήλαυσαν γενικότερα ένα πλήρες, πλούσιο και περιεκτικό πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί.

Οι ιερείς, οι υπαρχηγοί, οι ομαδάρχες, τα στελέχη και οι κυρίες της διακονίας, εργάστηκαν αρμονικά για την επιτυχή έκβαση της παρούσας περιόδου, ευχόμενοι να αποκόμισαν τα παιδιά κάτι ουσιαστικό από την συγκεκριμένη προσπάθεια.

Και του χρόνου με υγεία

Εκ της Κατασκηνώσεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72177720300974224]