Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 ,παραμονή της γιορτής της Υπαπαντής, η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου παρουσίασε γιορτή αφιερωμένη στο ιερό πρόσωπο της μητέρας. «Με λένε Μάνα» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης .

Κατέστη έθος , τοπική παράδοση, κάθε χρόνο την παραμονή της Υπαπαντής ο Μητροπολίτης Σερρών να προσκαλεί τη χορωδία της Μητροπόλεώς μας για την παρουσίαση εορταστικής εκδήλωσης.

Στον Παλιό «Ορφέα», στον οποίο είχε συρρεύσει ο κόσμος από πολύ νωρίς , η Γυναικεία Χορωδία πρόβαλε το πρόσωπο της μητέρας μέσα από τραγούδια έντεχνα και παραδοσιακά , Λογοτεχνικό αναλόγιο , αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου, προκαλώντας δυνατή συγκίνηση σε όλους του παρισταμένους.

Ο Άγιος Σερρών, στο κλείσιμο της εκδήλωσης ,αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως για την ευλογία να παρίσταται η χορωδία, επικεντρώθηκε στο Θεομητορικό Πρόσωπο της Παναγίας και τόνισε το μεγάλο ,θεϊκό δώρο που προσφέρθηκε σε όλους εμάς τους ανθρώπους , να Την έχουμε Μητέρα .

Η Χορωδία επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη πλήρης αισθημάτων χαράς και ευγνωμοσύνης για την πλούσια φιλοξενία και τη ζεστασιά της αγάπης που απήλαυσε κατά τη συνεργασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης από το Σεβασμιώτατο Σερρών και τους κληρικούς της Μητροπόλεως .

Και του χρόνου …

Επίσης από την Ι.Μητρόπολη Σερρών δημοσιεύτηκαν στις ιστοσελίδες της ΡΟΜΦΑΙΑΣ και του ΑΜΗΝ:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΕΡΡΕΣ 1-2-2016 (ΡΟΜΦΑΙΑ)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΕΡΡΕΣ 1-2-2016 (ΑΜΗΝ)

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157664248279595]