Δελτίο Τύπου
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων η εκδήλωση «Ο κόσμος κτίζουν Εκκλησιές» της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων, που εφέτος συμπληρώνει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.
Στην κατάμεστη από ενορίτες και φίλους αίθουσα την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Περιστερίδης ως εκπρόσωπος του ΣεβασμιωτάτουΠοιμενάρχου μας κ. Βαρνάβα, του οποίου μήνυμα ανέγνωσε, καθώς και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.
Αμφότεροι αναφέρθηκαν στην ευσέβεια του λαού των Αμπελοκήπων και στους συντελεστές της ανέγερσης και πλήρους ολοκλήρωσης του Ιερού Ναού, που κοσμεί πλέον τον Δήμο Αμπελοκήπων και την Ιερά Μητρόπολη.
Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετείχαν ως φιλοξενούμενες χορωδίες οι:
- Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας «Η Μικρά Ασία»
- Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Ωδείου Φλώρινας (σε συνεργασία με το Σύλλογο Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας
- Ποντιακή Παραδοσιακή Χορωδία Μαυροβάτου «Το Καρς» σε συνεργασία με την Παραδοσιακή Χορωδία Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος Δράμας
καθώς και η φιλοξενούσα Παραδοσιακή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων, η οποία έκλεισε την εκδήλωση.
Και οι τέσσερις χορωδίες απέδωσαν με πιστότητα στην παράδοση τραγούδια από τη Μικρά Ασία και τον Ελλαδικό χώρο, αφήνοντας το αίσθημα της χαράς και φιλαδελφείας στην εορτάζουσα ενορία.