Δελτίο Τύπου
Μέσα σε φορτισμένο κλίμα και παρουσία πολλών κληρικών και πιστών τελέσθηκε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Νευροκοπλή, συνταξιούχου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. 
 
Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο 
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο.
 
Στον συγκινητικό επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού ιερέως, στην ιερατική του ζωή και στην ευρύτερη διακονία και προσφορά του στην Εκκλησία. 
 
Προηγήθηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία ενώπιον του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού πατρός. 

Ο πατήρ Ιωάννης Νευροκοπλής γεννήθηκε το 1937 στον Σφελινό Σερρών και απέκτησε με την πρεσβυτέρα του Φωτεινή πέντε παιδιά. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1964 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Αγαθάγγελο. Υπηρέτησε επί 15 χρόνια στις Ιερές Μητροπόλεις Ζιχνών και Νευροκοπίου, και Θεσσαλονίκης, και επί 30 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, σε διάφορους ναούς, κυρίως δε ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης, τον οποίο και ανακαίνισε εκ βάθρων, μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2009. Εκοιμήθη το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 σε ηλικία 82 ετών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157712236332468]