ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διαβατών τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία ιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος σχολιάζοντας την ευαγγελική περικοπή επικεντρώθηκε στο στίχο «τούτο δε το γένος ουκ εκπορεύεται ει μη εν προσευχή και νηστεία» και επεσήμανε τη μεγάλη αξία της προσευχής και της νηστείας στη ζωή του χριστιανού. Ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά : «η προσευχή αφορά την ψυχή ενώ η νηστεία το σώμα . Με την προσευχή καθαίρεται η ψυχή από τα πάθη που την ταλανίζουν και έτσι καθίσταται κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος. Να πλησιάζουμε τον Κύριο, όπως ο πατέρας της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, με ταπείνωση και συστολή η οποία θα υποδηλώνεται και από τη στάση του σώματος. Είναι καλό να γονατίζουμε όταν επικαλούμαστε τον Κύριο, με τούτο τον τρόπο δηλώνουμε την αδυναμία μας και τη μικρότητα μας απέναντι στο μεγαλείο του Θεού. Αν πορευτούμε με προσευχή , νηστεία και μετάνοια θα ελκύσουμε και πάλι το έλεος του Θεού και τη χάρη του Αγίου Πνεύματος».

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Τύρη, πατέρα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα .

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid caption=off ng_gallery=77]