Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως η καθιερωμένη ημερίδα ιερατικών κλίσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με αφορμή την ομώνυμη εβδομάδα που ορίζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον Αναστάσιμο Εσπερινό που παρακολούθησαν οι ιερόπαιδες από τις ενορίες της Μητροπόλεως και συνεχίστηκε με την εισήγηση του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Γκίκα, Καθηγητού Ποιμαντικής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποδεχόμενος την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το θέμα “Τα παιδικά βιώματα του ιερού, προϋπόθεση για τις ιερατικές κλίσεις”.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος ενώ την ημερίδα έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον ομιλητή για τη διακονία του λόγου και τους πατέρες και τα παιδιά που μαζικά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του επισκόπου τους. Στο τέλος δόθηκε σε όλους ως ευλογία ένα ενθύμιο και ακολούθησε δεξίωση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157694607913275]