Δελτίο τύπου
Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» συμμετείχε, ύστερα από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχου και Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού κ. Βούλας Πατουλίδου ,σε μια εξαιρετική εκδήλωση ,η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης ενώπιον 700 θεατών.
Η εκδήλωση είχε ως σκοπό την βράβευση του Δημήτρη Αντωνίου και την παρουσίαση του βιβλίου του “ c’est la vie” (αυτή είναι η ζωή )
Μετά τη συγκινητική και εξομολογητική ομιλία του Δημήτρη Αντωνίου, ακολούθησε η Χορωδία της Μητροπόλεώς μας αποδίδοντας έντεχνα τραγούδια. Η γνωστή τραγουδίστρια Φωτεινή Βελεσιώτου έκλεισε την εκδήλωση ερμηνεύοντας μελωδίες γνωστών συνθετών .
Ποιος είναι ο Δημήτρης Αντωνίου ;
Ο 25χρονος, Δημήτρης Αντωνίου πριν 10 χρόνια τραυματίστηκε σοβαρά έξω από 7ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου ήταν μαθητής. Το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου 2006, το σχολείο ήταν υπό κατάληψη από τους μαθητές και έξω στο πεζοδρόμιο βρισκόταν ο Δημήτρης με δυο ακόμα φίλους του. Ένα αμάξι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα επί της οδού Ανδριανουπόλεως, έχασε τον έλεγχο και έπεσε επάνω στους τρεις μαθητές.
«Όλα είναι μαύρα εκείνη την νύχτα»
Οι δυο τραυματίστηκαν ελαφρώς αλλά ο Δημήτρης υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και αναγκάστηκε να γίνει ακρωτηριασμός του δεξιού χεριού του. «Όλα είναι μαύρα εκείνη την νύχτα» για τον Δημήτρη.
Το πρώτο του βιβλίο
Σήμερα ο Δημήτρης Αντωνίου, μετέτρεψε το γεγονός που του συνέβη και τον ανάγκασε να είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, σε δημιουργία και έμπνευση. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή» και περιέχει 10 διηγήματα, μερικά αληθινά και άλλα φαντασίας, που μεταδίδουν μηνύματα για την διαφορετικότητα, την βία, την αγάπη και όχι μόνο. «Δεν περίμενα αυτή την ανταπόκριση από το βιβλίο, άκουσα από άτομα που δεν με γνωρίζανε ότι με κάποιες ιστορίες δακρύσανε κιόλας». Σπούδασε φυσική στο Α.Π.Θ. και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές πάνω στην οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Όμως σημαντικό ρόλο στην επιλογή του να γίνει οικονομολόγος έπαιξε και η κατάσταση της χώρας μας, καθώς θέλει να βοηθήσει δίνοντας λύσεις στους ανθρώπους. Γενικά του αρέσει να βοηθάει ανθρώπους, όσο μπορεί με απλές κινήσεις, αφήνοντας τα ρέστα στον καφέ που θα πιεί, αγοράζοντας έναν φακό από πλανόδιο που έχει ανάγκη, αλλά και με κάθε ευκαιρία που θεωρεί σημαντική.
«Τον πρώτο χρόνο δεν ήθελα να βλέπω κανέναν, ήθελα να ζυγίσω τα πράγματα, να δω ποια είναι η θέση μου στον κόσμο. Σκεφτόμουν αν αξίζει να ζήσω ή όχι. Αντικειμενικό ζύγισμα. Και τελικά αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια και να μου δώσω κι άλλο χρόνο». Όταν ένιωσε έτοιμος όμως, ανοίχτηκε περισσότερο από παλαιότερα στους ανθρώπους. Σημαντικός παράγοντας στην ζωή του είναι οι φίλοι του, οι οποίοι είναι συνέχεια μαζί του και έχουν δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία ονομάζεται «C’ est la vie» και κάνουν γκράφιτι. Αν και μετά την οικογένεια, οι φίλοι είναι ο,τι πιο σημαντικό για τον Δημήτρη, τους μιλάει με σκληρή ειλικρίνεια και πάντα τους λέει αυτό που νιώθει. Για αυτό χαίρεται και τους ανοιχτόμυαλους ανθρώπους.
Ο Δημήτρης, πρόκειται για έναν άνθρωπο που θέλει συνεχώς κάτι να κάνει και να γεμίζει τον χρόνο του. Έτσι προέκυψε και το πρώτο του βιβλίο, που αρχικά ήταν ανάγκη να εκφράσει αυτά που νιώθει. Αλλά και το δεύτερο βιβλίο του που θα είναι μυθιστόρημα, με τόπο την Γαλλία και πρωταγωνιστή έναν καλό άνθρωπο…
Θεωρεί τον άνθρωπο το μεγαλύτερο θαύμα στο κόσμο και του αρέσει να κάθεται σε ένα χώρο παρατηρώντας τους ανθρώπους. Μπαίνει στην διαδικασία να φαντάζεται τις ιστορίες που μπορεί να κρύβει ο καθένας τους, γιατί «ο κάθε άνθρωπος είναι ένα σύμπαν από μόνος του».
Εκ του Γραφείου Τύπου
[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157674428309135]