Δελτίο Τύπου

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής, κατά τον οποίο ευλόγησε τα παραδοσιακά χριστόψωμα, τα οποία έπλασαν και προσέφεραν οι κυρίες της ενορίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κιζιρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της μεγάλης αυτής εορτής και στο μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως του Σωτήρος Χριστού, το οποίο ήταν καρπός της απεριόριστης αγάπης του Θεού για το δημιούργημά του, τον άνθρωπο.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο της εορτής και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος.

Στο κοινωνικό αναγνώστηκε η Χριστουγεννιάτικη Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ναού για την φιλοξενία, τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Συμεών Δανιηλίδη για την παρουσία του καθώς και τον πιστό λαό του Θεού που από νωρίς είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό και συμμετείχε μαζικά στη μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων και ευχήθηκε σε όλους ο τεχθείς Κύριος να τους χαρίζει υγεία, φώτιση και προκοπή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157705014210974]