Δελτίο τύπου

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, η τοπική Εκκλησία της Εσπερίας Θεσσαλονίκης εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Τρύφωνος στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης.

Το ιερό θυσιαστήριο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Καρακάσης και ο Διάκονος Δημήτριος Μούτσος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και στο πώς το όνομα του συνδέθηκε με τους αγρότες και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γη, καθώς τιμάται ως προστάτης τους.

Επίσης τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για τον νέο μήνα, ανέγνωσε τις ειδικές ευχές του Αγίου Τρύφωνος “υπέρ ευφορίας των καρπών της γης”, τέλεσε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους λαχανοκαλλιεργητές, αρτοκλασία για το σύλλογο λαχανοκαλλιεργητών “Ο Άγιος Τρύφων” και ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου και την Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου, εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, των αρχών και φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.