Δελτίο Τύπου

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων ιστορικός Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως, ο οποίος αποτελεί δεύτερη μητροπολιτική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο και τον επιχώριο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. 

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγιότητα όπως αυτή δωρίζεται στους ανθρώπους σαν τον τιμώμενο Άγιο Ελευθέριο, από τον Κύριο της Ζωής και του Θανάτου, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, του οποίου την ενανθρώπηση εορτάζουμε σε λίγες ημέρες.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα μνήμης των Αγίων, στον Πανηγυρικό Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ενώ του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος μετά του Θεοφιλεστάτου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Βαρνάβα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Σαλώνων, ο οποίος, παίρνοντας αφορμή από το όνομα του εορτάζοντος Αγίου Ελευθερίου, τόνισε την αξία της ελευθερίας για τον άνθρωπο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, και αφού ευλογήθηκε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Άγιο Σιατίστης με την τίμια συνοδεία του και τον Άγιο Σαλώνων για την παρουσία τους στη χαρά της πανηγύρεως της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου, και τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του σε αυτήν, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. 

Παρόντες στις ιερές ακολουθίες ήταν εκπρόσωποι της Πολιτείας και του Δήμου Παύλου Μελά με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157703218816431]