Δελτίο Τύπου

         Από τις 10 έως 13 Ιουλίου 2022, κλιμάκιο μαθητών και αποφοίτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ιωσήφ ο Υμνογράφος», με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα συμμετείχαν στις λατρευτικές συνάξεις και εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας προς τιμήν του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, πολιούχου του νησιού, υπό τον γενικό τίτλο «Νικοδήμεια», έπειτα από ευγενική πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης Νάξου «ο Άγιος Νικόδημος» κ. Γεωργίου Κρασσά.
       Στις 11 Ιουλίου 2022, ημέρα μνήμης του αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ο χορός των ψαλτών, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της Σχολής κ. Δήμου Παπατζαλάκη, έψαλε στον αρχιερατικό εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.
Ακολούθησε μουσικοφιλολογική εκδήλωση,στην οποία μίλησε ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Μαρκάκης, Συνταγματάρχης – Προϊστάμενος του Γραφείου Θρησκευτικού Γ.Ε.Σ., με θέμα «Ο άγιος Νικόδημος ως πρότυπο φιλομάθειας». Ακολούθησε απόδοση βυζαντινών ύμνων προς τιμήν του αγίου Νικοδήμου από τον προσκεκλημένο χορό ψαλτών.
     Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, απένειμε στον ομιλητή και τον εκπρόσωπο του χοράρχη τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά δώρα.
     Η Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την τιμητική πρόσκληση και τη φιλοξενία στο όμορφο νησί της Νάξου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο και προς τον Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης Νάξου «ο Άγιος Νικόδημος», και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γεώργιο Κρασσά.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ι.Μητροπόλεως

 

 

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72177720300551757]