Δελτίο Τύπου

Την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, είχαν αρχές, φορείς, προσωπικό και ασθενείς νοσοκομείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, έπειτα από μία εβδομάδα παραμονής του Ιερού Κειμηλίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου, όπου προσήλθαν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη Της.

Ειδικότερα, η Τίμια Ζώνη μεταφέρθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα αρχικά στο Δημαρχείο Ευόσμου, όπου την υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι υπάλληλοι του Δήμου και εψάλει δέηση. Ακολούθησαν το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, παρουσία των Αστυνομικών Αρχών της πόλης, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης, παρουσία εκπροσώπων του Διοικητή του Γ΄ ΣΣ και του Διευθυντή του Νοσοκομείου, και το Γενικό Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Ιδρύματος “Παπαγεωργίου” κ. Νικόλαου Παπαγεωργίου, της Διεύθυνσης και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος, στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Αεροπορικής Βάσης Σέδες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως παρέδωσε το Ιερό Κειμήλιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο, προκειμένου να τεθεί προς προσκύνηση στη Μονάδα, και έπειτα να αναχωρήσει για το Αγιώνυμο Όρος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157672927741957]