ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου  2018, Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα για τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό, «Ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός – Από το Άγιον Όρος στην Ρωσία (1518-2018)», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης  500 ετών από τη μετάβαση  του Αγίου Μαξίμου στην Ρωσία, στο Κέντρο Πολιτισμού της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7:30 μ.μ., παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Αγίου Μαξίμου. Στο δρώμενο συνυφάνθηκαν αρμονικά σκηνές θεατρικές, μπαλάντες ερμηνευμένες από τη χορωδία της Μητρόπολης «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», εκτέλεση ρωσικών χορών  και  προβολή βίντεο.

Παραβρέθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Άρτης κ. Καλλίνικος  και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και ιερείς από την Μακεδονία, καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας, αλλά και φοιτητές.

Την εκδήλωση παρακολούθησε  πλήθος κόσμου καθηλωμένο από την ερμηνεία των ερασιτεχνών ηθοποιών και από τη συγκλονιστική ζωή του Αγίου Μαξίμου του Γραικού  του Αποστόλου του Βορρά.

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157703312865931]