ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

«Η ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ»

7, 8 & 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

 

Η Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 9 Σεπτεμβρίου, μια μέρα μετά την μεγάλη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου κόρης τους, την Σύναξη των Αγίων προστατών μας, της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννας και του Αγίου Θεοπροπάτορος Ιωακείμ, του Δικαίου αυτού ζευγαριού της Παλαιάς Διαθήκης και γονέων της Παναγίας μητέρας του Χριστού μας και Εγγονού τους.

Έτσι με πολύ ευλάβεια, αλλά και πιστοί στις παραδόσεις του τόπου μας, διοργάνωσε και φέτος  ένα λατρευτικό και λαογραφικό τριήμερο, πρώτα μέσα στην νεότευκτη εκκλησιά μας με προσευχές και Ακολουθίες και μετά στην πελώρια αυλή μας με χορούς, τραγούδια και γλέντι, θέλοντας εκτός όλων των άλλων, με αυτόν τον τρόπο να αναβιώσουν και πάλι τα πανηγύρια που γίνονταν παλαιά στα χωριά μας.

Το Σάββατο 7, την Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε φέτος η Μεγάλη Πανήγυρις μας, αρχικά με την καθιερωμένη Λιτανεία της Εφεστίου Εικόνος μας στις γειτονιές των Ανθοκήπων, κατόπιν τον Αρχιερατικό, Πανηγυρικό Εσπερινό, αλλά και μετά τους μεθέορτους Εσπερινούς, τις Παρακλήσεις μας και καθημερινά την Ευχή της Αγίας Άννας για τα άτεκνα ζευγάρια μας και πολλές ακόμα αγιαστικές Ακολουθίες, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, των αρχών του τόπου μας, του Δημάρχου μας και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Αντιδημάρχων και πολλών ακόμα επισήμων, αλλά και πολλών ιερέων από τις όμορες Ενορίες και πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών απ΄ όλην την Θεσσαλονίκη.

Τα βράδια δε διανθίζοντας όλα αυτά και με τις λαογραφικές εκδηλώσεις, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους μας, παραδοσιακές μουσικές, χορούς και τραγούδια, γλέντι και φαγητό, ομορφαίνοντας έτι περαιτέρω το εορταστικό και πανηγυρικό κλίμα του γιορτινού τριημέρου μας.

 

Ας έχουμε την ευχή και τις πρεσβείες των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, και ειδικά στα άτεκνα ζευγάρια μας, που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και ζητούν την βοήθεια τους.

Χρόνια Πολλά !!!