Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως, κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Μιχαήλ Βοϊτσέσκου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των αποφάσεων του Αγίου Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου, αποφάσεις που καθόρισαν το μέλλον του Χριστιανισμού και συνέβαλαν τα μέγιστα στη διάδοση και εδραίωση του, ενώ προέτρεψε το νέο πρεσβύτερο «όλη σου η ζωή και η διακονία να είναι ένα διαρκές κήρυγμα ανάστασης εν Χριστώ».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν των Αγίων, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους ιερείς της ενορίας και τους συνεργάτες τους για την προετοιμασία και τη διοργάνωση της λαμπράς αυτής πανηγύρεως, ενώ ευχήθηκε υγεία, ευλογία και μακροημέρευση στον πιστό λαό του Θεού, που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία.