ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον πανηγυριζοντα Ιερό Ναό των  Αγίων Ραφαήλ,  Ειρήνης και Νικολάου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Τη διακονία του λόγου είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ρωμανάς ο οποίος αναφέρθηκε στη χαρά της Ανάστασης και στην αξία της  γνησιότητας της διαπροσωπικής σχέσης με το Θεό.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  εκατοντάδες φιλοάγιοι πιστοί από όλη τη Θεσσαλονίκη έσπευσαν στο « λόφο» των Μετεώρων – Πολίχνης, για να προσκυνήσουν τα λείψανα των Αγίων και να αποδώσουν την δέουσα τιμή.

Παρών στις ακολουθίες ήταν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ.Δημήτρης Ασλανίδης και ο βουλευτής κ.Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χερουβίμ, από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, στο κήρυγμά του, εστίασε  στη νέκρωση του θανάτου την οποία επέφερε η θανάτωση,  δια του σταυρού του Κυρίου . «Ο θάνατος δεν αποτελεί πια το τέρμα της ζωής . «Εξηπάτηται ο απατεών, σχολιάζει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, υπογραμμίζοντας την αποδυνάμωση και την έκπτωση του θανάτου από το θρόνο της εξουσίας που κατείχε. Η Ανάσταση συνιστά  την επισφράγιση από τον Θεό  της θέωσης του ανθρώπου».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε πλακέτα σε 4 κυρίες της Ενορίας τιμώντας την υποδειγματική  διακονία τους στο Ναό.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως