ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στη φιλόκαλη αίθουσα «Ξενία» της Μητροπόλεως μας φιλοξενήθηκαν δύο Μετακατασκηνωτικές Συναντήσεις. Στην πρώτη συνάντηση,  ανακαλέστηκαν μνήμες κατασκηνωτικές από την Πρώτη  Περίοδο των μικρών  κοριτσιών στο Ποσείδι. Διαγωνισμοί τραγουδιού, χορού, κατασκευές, δείπνα στη θάλασσα, αστεία σκέτς συνέθεσαν το πάζλ της όμορφης ομαδικής ζωής που προσφέρει η κατασκήνωση της Μητρόπολης κάθε καλοκαίρι –μαζί με την κατασκήνωση στη Μακρυνίτσα  Σερρών- σε περισσότερα από 2.000 παιδιά. Η αίθουσα « Ξενία» αποδείχτηκε πολύ μικρή, τελικά, για να χωρέσει τη χαρά των παιδιών και των γονιών τους.

Ακολούθησε η Μετακατασκηνωτική Συνάντηση για όσες κυρίες συμμετείχαν στο  Κατασκηνωτικό Τριήμερο και στο Διήμερο των κυριών στην Κατασκήνωση της Μητρόπολης στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου.  Ξαναζωντάνεψαν τα τραγούδια, οι χοροί, τα βραβευμένα γλυκά, οι όμορφες στιγμές της αδελφικής αναστροφής στην κατασκήνωση. Κάποια από τις παριστάμενες κυρίες είπε: «πρέπει να γίνονται περισσότερες μετακατασκηνωτικές  συναντήσεις μέσα στο χρόνο, γιατί  αναθερμαίνουν τις σχέσεις μας και τροφοδοτούν την καρδιά μας με τη χαρά του Χριστού!».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, με τον ενθουσιαστικό και παραινετικό του  λόγο τόνισε την μοναδική και ανεπανάληπτη αξία της κατασκήνωσης στην τροφοδοσία της πνευματικής ζωής και στην υποστήριξη της οικογενειακής συνοχής. Έδωσε από καρδιάς την άγια ευχή Του σε όλους τους  παριστάμενους και ευχαρίστησε τους άνδρες συζύγους που προσφέρουν στις συζύγους τους τη χαρά της  συμμετοχής  στην κατασκηνωτική ζωή.

Στο τέλος, οι 187 προσκεκλημένοι πήραν, ως ενθύμιο, από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου  μαζί με την ευχή Του και ένα μπουκαλάκι τσίπουρο .

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157687927641434]