ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια Εκκλησία …γεμάτη παιδιά

Τα αγόρια και τα κορίτσια που συμμετέχουν στις Συντροφιές των Κατηχητικών του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, δέχτηκαν μια όμορφη ευλογία: την τέλεση του Αγιασμού, για την έναρξη της νέας ιεραποστολικής και κατηχητικής  χρονιάς, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος θυσιάζοντας τον προσωπικό του χρόνο βρέθηκε κοντά στα παιδιά των Κατηχητικών,  στα οποία πατρικά ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι μεστή ευλογημένων εμπειριών μέσα στο χώρο της Ενορίας. Ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε τα μικρά πνευματικά του παιδιά να ανοίξουν τις καρδιές τους στον Ευαγγελικό  λόγο και να επιδιώξουν η υπακοή στο θέλημα του Θεού να καταστεί το ωραιότερο «άθλημα» στη ζωή τους!

Τέλος, ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τους πατέρες του Ιερού Ναού, καθώς και τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες για τον ιεραποστολικό ζήλο και τη ακάματη μέριμνα τους για τα παιδιά. Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης και προς τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς την Εκκλησία.

140 παιδιά μετά τον Αγιασμό έσμιξαν στις αίθουσες των κατηχητικών τους και, αφού άκουσαν το θέμα του κατηχητικού, ασχολήθηκαν με κατασκευές de coupage, κούκλας και ζωγραφική. Επίλογος της συνάντησης υπήρξε το πολύ και πρωτότυπο παιχνίδι!…

Τα πνευματικά Σας παιδιά Σάς ευχαριστούν πολύ, Σεβασμιώτατε, άγιε Νεαπόλεως!    

Εκ του Γραφείου Τύπου  

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157720073445137]