Δελτίο Τύπου

Μνημόσυνο και κοπές βασιλόπιτας από το Σεβασμιώτατο

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Διαβατά, για να τελέσει, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, το μνημόσυνο του μακαριστού πατρός Συμεών Τσακιρόπουλου, του ιερέα του χωριού του, που ο ίδιος ως λαϊκός διακόνησε και ιδιαίτερα αγαπούσε.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στη σημασία της Δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής ενώ εξέφρασε τη χαρά του που βρισκόταν στον τόπο που τον γέννησε.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στη Σταυρούπολη, για να τελέσει την ακολουθία του αγιασμού και να κόψει την Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Διευθυντές κ. Παύλο Ματζιάρη και κ. Χρήστο Γεωργίου αντίστοιχα για την πρόσκληση να παρευρεθεί ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς της επαρχίας του και να συνομιλήσει μαζί τους τονίζοντας τη σημασία της παροχής παιδείας από τους δασκάλους στη σημερινή δύσκολη εποχή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157678385581450]