ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου κυρού Διονυσίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση, αναμιμνησκόμενος της μορφής και του πνευματικού του συνδέσμου με τον μακαριστό κυρό Διονύσιο υπογράμμισε: « Μνημονεύουμε σήμερα το πρόσωπο του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου κυρού Διονυσίου ο οποίος πριν από 6 χρόνια παρέδωκε το πνεύμα του στην αγκαλιά του Θεού και στη δίκαιη κρίση Του . Ο μακαριστός Μητροπολίτης ήταν ο πρώτος Επίσκοπος στην Εσπερία της Θεσσαλονίκης ο οποίος ζούσε έντονα με το όραμα της Βασιλείας του Θεού. Αυτό το όραμα το ενέπνευσε στους στενούς συνεργάτες του , στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο λαό του Θεού. Εμφορούνταν από το υψηλό ιδανικό της απροϋπόθετης διακονίας του Θεού. Το ιδανικό αυτό υπηρετήθηκε με την ανέγερση και τον ευπρεπισμό περικαλλών Ναών. Ο μακαριστός Γέροντας επέμενε στην ανάγκη της τέλεσης της Θείας Λατρείας ως απαραίτητου στοιχείου οικοδόμησης της ενότητας των πιστών…. Σήμερα, η προσευχή και η αγάπη μας μετουσιώνεται σε βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από πλήθος κληρικών και πιστού λαού τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού γέροντα κυρού Διονυσίου.
Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid caption=off ng_gallery=71]