Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας μετέβη στο Ωραιόκαστρο και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για να χοροστατήσει στην ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μέσα από το γλαφυρό λόγο του πρόβαλε ενώπιον του εκκλησιάσματος το ιερό πρόσωπο της Παναγίας και κατέληξε σε μια ικετευτική δέηση: « Παναγία μου Σουμελιώτισσα, Ευαγγελίστρια της Τήνου, Εκατονταπυλιανή της Πάρου, Προυσιώτισσα, Γαλακτοτροφούσα, Γοργοϋπήκοε, Παναγία μου του Άξιον Εστί, Παναγία μου Πορταΐτισσα, Γερόντισσα, Οδηγήτρια, Χορταΐτισσα, Ωραιοκαστρινή, Παναγία μου με τα αμέτρητα ονόματά Σου μη μας εγκαταλείψεις, εμείς όσοι κι αν απομείνουμε θα ψέλνουμε μέχρι το τέλος την παράκλησή Σου σε Σένα που μένεις γονατιστή. Παναγία μου σκέπασέ μας με το μαφόριό Σου, σκέπασε τα παιδιά μας, προστάτευσε τα ορφανά, τους γέροντες, τους ανήμπορους, τους αναγκεμένους. Φώτισε τη διάνοιά μας, χάρισέ μας ευλαβείς ιερείς, αξίωσέ μας να προσκυνήσουμε την εικόνα σου τη σεπτή και να πανηγυρίσουμε μέσα από το Πάσχα το δικό Σου, το δικό μας Πάσχα και τη δική μας Ανάσταση».

Στην αυλή του ιερού ναού οι φοιτήτριες της Γυναικείας Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως με τους μελωδικούς τους ήχους ολοκλήρωσαν το στεφάνι των ύμνων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid caption=off ng_gallery=73]