Δελτίο Τύπου 12-7-2014

Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 έλαβε χώρα στην κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Πρώτης Πριγκηποννήσων μια ηγεμονική ευλογία. Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄ χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία , έκανε τρισάγιο στη μνήμη των ευεργετών και τέλεσε αγιασμό για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου.

Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Άγιο Πριγκιποννήσων κ. Ιάκωβο, τον άγιο Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γεώργιο Παπαλιάρη, τον Άρχοντα κ. Λάκη Βίγκα, το Δήμαρχο Πριγκηποννήσων Atilla Aytac και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν μια πολύ όμορφη και χαρούμενη γιορτή, την οποία ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι μικροί κατασκηνωτές με τις ομαδάρχισσές τους. Η γιορτή περιελάμβανε τραγούδια , παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών κι ένα αστείο σκετς.

Οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την τιμή να παραλάβουν τα βραβεία και τα δώρα για τους διαγωνισμούς στους οποίους διακρίθηκαν και οι οποίοι διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης, από τα τίμια χέρια της Σεπτής Κορυφής της Ορθοδοξίας.

Στον καταληκτήριο λόγο του η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄ ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, γιατί ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Μητρός Εκκλησίας και έδωσε την ευχή του σε 11 κατηχήτριες της Μητροπόλεώς του να διακονήσουν το φετινό καλοκαίρι στην κατασκήνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων. Επίσης ευχήθηκε η αρχόμενη συνεργασία να έχει συνέχεια επί πολλά έτη.

Στο μεσημεριανό τραπέζι που ακολούθησε το κλίμα του ενθουσιασμού και της ζωντάνιας συνεχίσθηκε με τους κατασκηνωτές να τραγουδούν και να χορεύουν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη να τους επευλογεί.

Κατά την αποχώρησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποσχέθηκε ότι θα επαναλάβει την ευλογητική επίσκεψή του στην κατασκήνωση.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

[justified_image_grid ng_gallery=51]