Δελτίο τύπου

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης ιερούργησε την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κΒαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή και στον προβληματικό χαρακτήρα της πίστης των Μαθητών, αποσαφήνισε την έννοια της πίστης κατά την Ορθόδοξη διδασκαλία, σύμφωνα με την οποία, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «Πιστεύω, σημαίνει εμπιστεύομαι, αποδέχομαι, συναινώ. Αποδέχομαι ότι ο Ιησούς είναι η εγγύηση της προσωπικής μου καταξίωσης, δικαίωσης και λύτρωσης. Εμπιστεύομαι σ’ Εκείνον τη ζωή μου όλη, με τις χαρές και τις λύπες της, με τα πάθη και τα προβλήματά της και αγωνίζομαι, με τη δική Του βοήθεια, με τον δικό Του λόγο, να βρω την ελπίδα και να κατακτήσω τη σωτηρία». 

 

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν στο ιερό θυσιαστήριο, μαζί με τον προϊστάμενο του Ναού, Πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Παντελεήμονα Αναστασιάδη, και τον Ιερολογιώτατο διάκονο της Μητροπόλεως Ελευθέριο Αμησινόπουλο, κληρικοί εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, και συγκεκριμένα ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Χρυσόστομος Γκίλμπερτ και ο Ιερολογιώτατος αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης, τους οποίους ο πάντα φιλόξενος ποιμενάρχης της Δυτικής Θεσσαλονίκης καλωσόρισε ακόμη μία φορά στην τοπική Εκκλησία.

 

Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα που συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία ήταν και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, ενώ του ύμνους απέδωσε με εκκλησιαστική αρτιότητα ο μουσικολογιώτατος κ. Νικόλαος Στάθης, συμπαριστάμενος από τον χορό του Ιερού Ναού. 

 

Εκ του Ι.Ναού

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72177720301493299]