ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντήχησαν οι διάδρομοι και οι κλινικές του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424, από παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018.

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά  Αρχιεπισκόπου Κριμαίας. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου κ. Ιωσηφίδης Μιχάλης Ταξίαρχος, ο Υποδιευθυντής κ. Βασίλειος Κατζικάς Ταξίαρχος, ο Β’ Υποδιευθυντής κ.Χαράλαμπος Μπερμπεριδης Ταξίαρχος , ο  Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού κ. Δημήτριος Μπίκος Αντιστράτηγος και πολλοί αξιωματικοί.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αφού απεικόνισε με ρεαλισμό τη ζοφερή και απέλπιδα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ανθρωπότητα, στη συνέχεια παρουσίασε μία σκηνή από τη ζωή του πολύαθλου Ιώβ. Η σκηνή εμπεριέχει την αγωνία του Ιώβ για την εξεύρεση προσώπου, που θα σταθεί ανάμεσα σε αυτόν και το Θεό και αφού ακουμπήσει τον ώμο του Θεού και το δικό του, θα τού μεταδώσει δύναμη και παρηγοριά. Ο Χριστός που θα γεννηθεί σε λίγες μέρες, είπε ο Σεβασμιώτατος, θα σταθεί μεσίτης ανάμεσα στο Θεό και στον άνθρωπο, θα μεταγγίσει δύναμη εξ ύψους στο πλάσμα των χειρών Του και θα  αποκαταστήσει  το «αρχαίο κάλλος».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος  από ανώτερους αξιωματικούς, μετέβη στις κλινικές, όπου  πρόσφερε δώρα στους ασθενείς, μίλησε παρακλητικά στους συνοδούς και ευχήθηκε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τον πλαισίωναν τα μέλη της Γυναικείας Χορωδίας « Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», τα οποία έψελναν μελωδικά και ενθουσιαστικά  παραδοσιακά κάλαντα. Είχαν αναλάβει το ρόλο των  αγγέλων  τη νύχτα της Γέννησης του Χριστού.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου   

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157704646420184]