Δελτίο Τύπου

Στον Άγιο Αθανάσιο των αγρών ιερούργησε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από την παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου επικεντρώθηκε και ανέπτυξε δύο βασικές έννοιες :την προσευχή και τη μετάνοια .

Ορίζοντας την προσευχή ο Σεβασμιώτατος είπε ότι αποτελεί το θερμόμετρο της ψυχής . Είναι πραγματικά το δώρο του Θεού στον άνθρωπο .Μόνον όταν η ψυχή ανοίγει δια της προσευχής στο Θεό μπορεί να ανοίξει και να αγκαλιάσει αγαπητικά και τον άλλο άνθρωπο, τον πλησίον. Αναφερόμενος στη μετάνοια είπε ότι είναι η γνώση και η ομολογία της αστοχίας μας. Μετάνοια =μια κίνηση υπέρβασης του εαυτού μας σε μια εποχή που υπερμέτρως υπερασπίζεται και προβάλλει την αυτοδικαίωση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας τέλεσε αγιασμό και διάβασε ευχές για την ευλογία των καρπών της γης, όπως ορίζει η μνήμη του- σήμερα εορταζομένου – Αγίου Τρύφωνος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των θυρανοιξείων στο νεόδμητο ναϋδριο του Αγίου Τρύφωνος εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου .

Στον αύλιο χώρο του Ναού φοιτήτριες- μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η υμνογράφος» σκόρπισαν μελωδικές νότες …
Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid ng_gallery=191]