Δελτίο τύπου

Στον Β Κατανυκτικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιούπολης, χοροστάτησε, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας .

Κεντρικός ομιλητής ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ. Ο Γέροντας Εφραίμ μέσα από ένα λόγο βιωματικό που ανέδιδε την ευωδία της αγιορείτικης ασκητικής παράδοσης και της αγιοπατερικής θεολογίας παρουσίασε και αποκωδικοποίησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα το σκοπό της Ορθόδοξης ζωής που είναι η απόκτηση της χάριτος του Αγίου Πνεύματος .

Ο Γέροντας Εφραίμ πρόσφερε στον Ιερό Ναό σε ανάμνηση της επίσκεψής του ένα αντίγραφο της Παναγίας της Βηματάρισσας που είναι η εφέστιος εικόνα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε το Γέροντα Εφραίμ για τους λόγους οικοδομής του και ευχήθηκε στους πιστούς να βιώνουν την Ορθόδοξη ζωή και να αξιωθούν να γίνουν δοχεία της χάριτος του Αγίου Πνεύματος .

Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων και ομιλητής θα είναι ο π. Άνθιμος ο Αγιοπαυλίτης

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157666038935631]