Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 10-6-2016, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος πλαισιούμενος από το Σεβασμιώτατο Καστορίας κ. Σεραφείμ, το Σεβασμιώτατο Σιατίστης κ. Παύλο, το Σεβασμιώτατο Κίτρους κ. Γεώργιο, το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονα και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θερμών κ. Δημήτριο.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό παρέστησαν επίσης, καθηγητές και φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή της Αγίας Πετρούπολης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Πετεργκόφ Αμβρόσιο, Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης.

Παρόντες ήταν ακόμη η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης, Καθηγητές Πανεπιστημίου και εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες της σημερινής ημέρας: στην Ανάληψη του Κυρίου, στη Σύναξη της Παναγίας του Άξιον Εστί και στην ιερά μνήμη των Αποστόλων Βαρθολομαίου  και Βαρνάβα.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή, η Υμνογράφος» συμμετείχε στην χαρά της γιορτής του Γέροντά της με το δικό της μελωδικό τρόπο.

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157666943147934]