Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 η Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής άνοιξε φιλόστοργα τις πόρτες της, για να υποδεχτεί 105 κυρίες.

Ο Θεός αγάπη εστί ήταν το όνομα- σύνθημα της κατασκήνωσης.

Το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 οι κατασκηνώτριες μετά την πρωινή προσευχή και το πρωινό παιχνίδι στο οποίο είχαν την ευκαιρία να ελέγξουν τις γνώσεις τους στον τομέα της διατροφής και της μαγειρικής ασχολήθηκαν με ενθουσιασμό με την παρασκευή γλυκών για το διαγωνισμό που ακολουθούσε. Στο μεσημεριανό τραπέζι οι κατασκηνώτριες είχαν την ευλογία να έχουν συνδαιτυμόνα τους το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος με το δικό του απαράμιλλο τρόπο φιλοτέχνησε το πορτραίτο της γνήσιας αγάπης. Λίγο πριν να φύγει διένειμε ως ευλογία στις κατασκηνώτριες ένα αναμνηστικό δώρο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. ανέπτυξε ένα θέμα σχετικά με τη στοχοθεσία της οικογένειας. Αργά το βράδυ στο φωταγωγημένο γήπεδο ακολούθησε ο διαγωνισμός παραδοσιακών χορών, ο οποίος χαρακτηρίζονταν από την επιμέλεια, την πρωτοτυπία και την εφευρετικότητα των συμμετεχουσών σε αυτών.

Την Κυριακή 31 Αυγούστου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Διονύσιος Πατσάνης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με τρόπο κατανυκτικό. Το ψαλτήρι στόλισε με την παρουσία του ο π. Γεώργιος Οικονόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. αφορμώμενος από τις συμβουλές του Αγίου Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ έδωσε πολύτιμες συμβουλές στο θέμα της αγωγής των παιδιών.

Στο πανηγυρικό μεσημεριανό γεύμα στο οποίο παρακάθονταν ο Πρωτοσύγκελλος π. Διονύσιος, ο π. Βασίλειος και ο π. Γεώργιος πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή εμφάνιση των διαγωνιζόμενων γλυκών.

Το τριήμερο των Νέων Μητέρων έκλεισε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, αδελφικής αγάπης και όμορφων αποφάσεων. Και του χρόνου, και για πολλά χρόνια!

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid caption=off ng_gallery=81]