Δελτίο τύπου

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, πλαισιωμένος από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού τέλεσε τη δοξολογία για το θεϊκό δώρο του νέου έτους, σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Μεγάλου Βασιλείου υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ευρεία φιλανθρωπική του δράση, την ασκητική ζωή και την πολυμάθεια του. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε επίσης πως «ο Μέγας της Καισαρείας άγιος εκπαιδεύτηκε «στα γόνατα της αγίας μάμμης του, Μακρίνας  και της αγίας  μητέρας του, Εμμέλειας». Ο άγιος Νεαπόλεως έφερε κοντύτερα σε όλους την κορυφή της αγιότητας και κάλεσε όλους στην κατάκτησή της. 

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο τα πνευματικά του παιδιά, κληρικούς και λαϊκούς, που προσέτρεξαν με χαρά για να πάρουν την ευχή του Ποιμενάρχη τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια, μια μικρή ομάδα της Γυναικείας Χορωδίας της Μητροπόλεως έψαλε με ενθουσιασμό παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Μεταξύ των προσελθόντων  και η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη.  

Εκ του Γραφείου Τύπου   

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157703762166871]