ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο υλοποίησε το πρόγραμμα «Ελληνομάθεια» για τους νεαρούς βλαστούς της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη, την Πρίγκηπο και την Ίμβρο. Η ομάδα των 35 παιδιών προέρχονταν από την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζάππειο Γυμνάσιο –Λύκειο, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο – Λύκειο και το Ελληνικό Γυμνάσιο Ίμβρου και συνοδεύονταν από τον κ. Γιάννη Γιγουρτσή Φιλόλογο και Συντονιστή της Ομογενειακής Εκπαίδευσης, την κ. Αγνή Νικολαΐδου Πρόεδρο της Κοινότητας Πριγκήπου και Δασκάλα στην Αστική Σχολή Πριγκήπου, καθώς και από την καθηγήτρια της Αγγλικής Φιλολογίας στο Ζωγράφειο Λύκειο κ. Αθανασία Λώτση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μια ομάδα 17 κοριτσιών από τις συντροφιές των Κατηχητικών του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Πολίχνης πλαισίωσαν την όμορφη παρέα της Ομογένειας σφυρηλατώντας εγκάρδιες φιλίες και επιτυγχάνοντας, μέσα από τούτη την αλληλοεπίδραση, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της δημιουργικότητας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως κ.Βαρνάβας υποδέχθηκε τα παιδιά στην παραδεισένια κατασκήνωση της Μητροπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.  Ο φιλοξενών Αρχιερεύς επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα και πατρική στοργή το πρόγραμμα των παιδιών το οποίο συνδύασε άριστα τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την ψυχαγωγική αναψυχή.

Στο διάστημα των επτά ημερών τα παιδιά  είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα καλλιέργειας γλωσσικών δεξιοτήτων, την παράσταση «Ιλιάδα» από το θίασο «Μικρό Βορρά», να διασκεδάσουν με τους Game  Travelers και τα –γλωσσικού περιεχομένου- παιχνίδια τους, να διερευνήσουν τις ικανότητες τους στο Paint ball και το Survivor,  να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους στο “Talent Show”,να δειπνήσουν δίπλα στο κύμα και να περιηγηθούν με το “City Sightseeing”.

Αλλά εκτός από όλα αυτά, από τις ιδιαίτερα όμορφες στιγμές ήταν το προσκύνημα στην Παναγία Φανερωμένη της Νέας Μηχανιώνας και η δεξίωση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Επιστέγασμα του Προγράμματος «Ελληνομάθεια» υπήρξε η προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη και η ευλογητική παρουσία του Αμφιτρύωνος Ιεράρχου κ.Βαρνάβα, ο οποίος για μια ακόμη φορά δήλωσε την αμετάθετη αφοσίωσή του στο Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη του Γένους, καθώς και τη διάθεσή του να υπηρετήσει, μαζί με τους συνεργάτες  του,  το όραμα της «Ελληνομάθειας».

Τη γενική ευθύνη και το σχεδιασμό του προγράμματος είχε η Φιλόλογος κ. Μαρία Χαραλαμπίδου. Το επιτελείο αποτελούσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Χριστίνα Κεναμέα Φιλόλογος και  Μουσικός, Ελισάβετ Παπαδοπούλου Φιλόλογος, Σαββούλα Φιρινίδου Δασκάλα, Μαρία Γέρμανλη Νηπιαγωγός και Κατερίνα Γέρμανλη  βιβλιοθηκονόμος.

Την υγειονομική ευθύνη της περιόδου είχε η Γενική Γιατρός κ. Ελένη Καρανίκα.

Η συμβασιλεύουσα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνομάθεια»  περιμένει τα παιδιά της Βασιλεύουσας τον Ιανουάριο του 2024, Θεού  θέλοντος. 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72177720309658618]