Δελτίο Τύπου
Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, το επιτελείο των στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, περνά από το ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το σεπτό Φανάρι, για να υποβάλει τα σέβη του στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Α΄ και να ζητήσει τις άγιες ευχές του για το υψηλό διακόνημα στην κατασκήνωση του Πατριαρχείου, στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων.
Ο Σεβασμιώτατος Προικοννήσου κ. Ιωσήφ κι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων υποδέχονται φιλόξενα τα στελέχη στην Αίθουσα του Θρόνου.
Ο Πατριάρχης του Γένους δίνει τις ευχές του και συγχρόνως εκφράζει την ευαρέσκειά του προς το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα, υπογραμμίζοντας ότι χάρη στην επιμελημένη και συντονισμένη προσπάθεια των στελεχών της Ι.Μητρόπολης στην κατασκήνωση της Παιδόπολης εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο και πρωτότυπο, ενώ ταυτόχρονα προάγεται η ελληνομάθεια των παιδιών.
Παράλληλα, ο Πρώτος της Ορθοδοξίας εξεδήλωσε την επιθυμία του η διακονία και η συνεργασία αυτή στην Κατασκήνωση του Πατριαρχείου να πραγματοποιείται επί έτη πολλά το Καλοκαίρι και τον Ιανουάριο, τονίζοντας ότι «η ομάδα των Στελεχών θεωρείται πλέον μέλος της Οικογένειας του Φαναρίου».(βίντεο)
Με πεπληρωμένη την καρδιά από χαρά κι ενθουσιασμό τα στελέχη αναχώρησαν από το Πατριαρχείο και κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του Μπόσταντζι, όπου τους περίμενε ο Διευθυντής της Παιδόπολης κ. Σταύρος Ραφαηλίδης. Αργά το βράδυ ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο βρέθηκαν στον όμορφο χώρο της Κατασκήνωσης που σκέπεται από την ευλογία της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και περιλούζεται από τη θάλασσα του Μαρμαρά.
Εκ του Γραφείου Τύπου

 

 

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157670289855591]