Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Γαλήνης

Δελτίο τύπου

Την Πέμπτη 15/9/22 στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου πραγματοποιήθηκε συναυλία – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή, με τη συμμετοχή των χορωδιακών συνόλων του Ι. Ν Τιμίου Σταυρού και του Ε. Μ. Α. Σ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Παλαιοκάστρου με πενταμελή ορχήστρα καθώς και του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου.

Μαέστρος κα. Ιωσηφίνα Κατωφλίδου

Χοροδιδάσκαλος κ. Ιωάννης Ζέττας

Ανάγνωση κειμένων η ηθοποιός Αλεξάνδρα Σταμούλη

Σολίστ οι Φώτης Θεοδωρίδης και Δέσποινα Κολτσίδα

Στην ορχήστρα έπαιξαν:

Κιθάρα: Μίλτος Σπυριδόπουλος

Πιάνο: Ευτυχία Βογιατζή

Κρουστά: Στέφανος Κωφίδης

Μπουζούκι: Παναγιώτης Χρηστίδης

Φλάουτο : Στέλλα Αβραμίδου. 

Στη συναυλία παρέστησαν ως εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου ο π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης και λοιποί τοπικοί άρχοντες, οι ιερείς του Ιερού Ναού και πλήθος κόσμου. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές που διατηρούν ζωντανό τον πολιτισμό και την παράδοση και υποσχέθηκε την αρωγή και τη συμπαράσταση του για προσεχείς δράσεις.

Την εκδήλωση έκλεισε ο π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, τονίζοντας ότι οι πρόγονοι μας που ξεριζωθηκαν με βίαιο τρόπο από την πατρογονικη γη, φεύγοντας μπορεί να μην πήραν τίποτα, είχαν όμως την περιουσία τους στην καρδιά τους και την ψυχή τους που δεν ήταν άλλη από την ευσέβεια και την πίστη τους.

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72177720302227512]