ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του εορτασμού της Σύναξης των Νεαπολιτών Αγίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας υποδέχθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας, την οποία εκόμισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου κ. Μεθόδιος.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας διεξοδικά και εμπεριστατωμένα παρουσίασε την ιστορία της Εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας, καθώς και την ιστορική Της διαδρομή: Δαμασκός, Ιεροσόλυμα, Λαύρα Αγίου Σάββα, Σερβία, Μονή Χιλανδαρίου  και τέλος, Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

 «Ορφανοί που στερηθήκατε τους γονείς σας. Γονείς, που στερηθήκατε τα παιδιά σας. Σύζυγοι θλιμμένοι μη λυπάστε, εσείς έχετε Μητέρα, τη Μητέρα του Θεού, έχετε Μητέρα τη Μητέρα του πόνου. Να επικαλείσθε την Παρθένο για να απαλύνει ο πόνος σας, είπε ο π. Γεώργιος παραθέτοντας ρινίσματα από ομιλία του Ηλία Μηνιάτη για την Παναγία».

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, μετά το πέρας του Εσπερινού, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την ευλογητική προσφορά της Εικόνας της Παναγίας της  Τριχερούσας, καθώς και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νίκσιτς κ.Ιωαννίκιο  για την παρουσία του και τη συμμετοχή του στις ακολουθίες.

Εκ του Γραφείου Τύπου

[justified_image_grid flickr_user=136043835@N03 flickr_photoset=72157701647788751]